Saturday, November 23, 2013

meşhur oya örnekleri

Selam degerli web sitesi okurlarimiz. Yogun istek aldigimiz icin sizlere bugün meşhur oya örnekleri yazisini sunmaya karar verdik.




meshur oya ornekleri 1



Günlerden bir gün kurbağaların yarışı varmış. Hedef, çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış. Kurbağalar da arkadaşlarını seyretmek için toplanmışlar.


Yarış başlamış. Gerçekte seyirciler arasında hiç biri yarışmacıların kulenin tepesine çıkacağına inanmıyormuş Sadece şu sesler duyulabiliyormuş.






Zavallılar

Hiçbir zaman başaramayacaklar!







Yarışmaya başlayan kurbağalar kulenin tepesine ulaşamayınca teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar. içlerinden sadece bir tanesi inatla, yılmadan kuleye tırmanmaya çalışıyormuş.




Seyirciler bağırıyorlarmış.



"Zavallılar" Hiçbir zaman başaramayacaklar!...






Sonunda bir tanesi hariç, diğer kurbağaların hepsinin ümitleri kırılmış yarışı bırakmışlar. Ama kalan son kurbağa büyük bir gayret ile mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış.

Diğerleri hayret içinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış, sormuş bu işi nasıl başardın diye. O anda farkına varmışlar ki... Kuleye çıkan kurbağa sağırmış!



18.6.2013 SALI


........................................................................................................














LEZZETLİNİZ GELDİ


Nasılsınız canlar sesleri duydum iyisiniz MAŞALLAH hepimize:)))


Yüzünüzden gülücükler eksik olmasın. Kıssayı okuyunca tebessüm ettim ve bunu sizlerle paylaşmam lazım dedim. Durmak yok yola devam kim ne derse desin :)))






Arkadaşlarımın bazısına yorum yazamıyorum eski sitillerini bırakmasalar rica ediyorum bakıp çıkıyorum bilmeyince değişiklik yapmak istemiyorum :)))






Bu gün sizlerle yeşil ceviz reçeli yapmak istiyorum. Cevizin faydaları saymakla bitmez Ahmet Maranki ve İbrahim Saracoğlu çok güzel anlatıyorlar.Beyin için muhakkak ceviz yememizi söylüyorlar.






Ceviz reçeli kürünü Ahmet Maranki keçen sene Seda Sayanın programında bahsedince ceviz reçelini önemsedim ve hayatıma koydum.






 Ceviz reçelinin faydaları: Cevizin, özellikle yeşil cevizle yapılan reçelin faydaları saymakla bitmiyor. B1 ,B2 C,E vitamin zenginliği ile bilinen Troid hastalarını iyileştirdiği gibi, Yüksek oranda demir içerdiği için kansızlığa iyi gelir, vücut ve beyin enerjisini arttırır. Bu kürü uygulamak için, ille de troid hastası olmak gerekmez. Ceviz Çok yoğun şekilde antioksidan içerdiği için, radyasyondan korunma ve radyasyonu engelleme özelliği de bulunur.Bu kür üç hafta uygulanır.Her gün 2 ceviz reçeli ve az revakından yenmesini tavsiye etti. 






Evet canlar geçelim mi ceviz reçeli tarifine 


Haydi bayanlar baylar buyurun yeşil ceviz reçeli yapalım.


Pamuk eller mutfağa:)))






meshur oya ornekleri 2





CEVİZ REÇELİ  MALZEMELERİ


50 Adet yeşil ceviz ( can eriği büyüklüğünde, çok küçük olmasın pişince küçülüyor)


3 Kaşık kireç 2 Litre su


5 Su bardağı şeker


1 Küçük kabuk tarçın


6 Adet karanfil


Eldiven

1 Limon






CEVİZ REÇELİ NASIL YAPILIR


1) Eldiveni takalım ve cevizlerin kabuklarını soyalım suya ıslayalım 5 gün sabah akşam süzelim.Bakalım tatlandıysa kireç ve suyu karıştırıp durulunca bir kaba alalım cevizleri içine koyalım. Tam üç saat beklesin süzelim. Yıkayalım.






2) Şimdi tencereye su koyalım cevizleri ilave edelim yumuşayana dek kaynasın süzelim ...






3) Şimdi tekrar su koyalım içine yarım limon sıkalım  biraz dursun süzelim şekerini koyup üstüne su basıncaya kadar koyalım kaynasın içine tarçın ve karanfili ekleyelim kokular müthiş. Revnaklaşıncaya kadar kaynasın 2 kaşık limon koyalım az daha kaynasın ve altını kapatalım:)))


4) Evet canlar nasıl harika ceviz reçeli yaptık. Ellerinize sağlık. Yapın ilaç niyetine afiyetle yeyin:)))


AFİYET OLSUN:)))))










Kesinlikle onerdigimiz diger yazilar : yeni pullu oya örnekleri

No comments:

Post a Comment