İrmikli Etimek Tatlısı
1 Paket Tuzsuz Etimek
Şerbeti İçin; 2,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Muhallebisi için; 3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 paket vanilin
Krem Şanti için; 1 Paket Krem Şanti,
1 çay bardağı süt
Üzeri için Hindistan cevizi
Yapılışı: 2,5 su bardağı su ile 2 su bardağı şeker kaynatılır kıvamı biraz koyulaşınca altı kapatılır ve dikdörtgen borcama dizilen etimeklerin üzerine sıcakken dökülür.Etimekler şerbetini çekerken, irmikli karışım hazırlanır.3 su bardağı süt,1 su bardağı şeker,1 su bardağı irmik bir tencereye koyularak iyice koyulaşıncaya kadar kaynatılır akışkan ve koyu bir hal aldıktan sonra bir paket vanilin de içine karıştırılır ve kapatılır.Şerbetini çeken etimeklerin üzerine iyice yayılır. Bu haliyle iyice soğuduktan sonra 1 Paket Krem Şanti,1 çay bardağı süt ile iyice koyulaşana kadar çırpılır ve üçüncü kat olarak irmiklerin üzerine yayılır. Buz dolabında 2-3 saat bekletildikten sonra üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN..
Kesinlikle onerdigimiz enterasan konular ve siteler : etimek tatlısı nasıl yapılır oktay usta
No comments:
Post a Comment