Monday, November 11, 2013

Japche 잡채잡채잡채^^;




 


 


 


japche 1


 


 


Japçe


 


잡채


 


 


malzemeler


 


500 gr Kore makrna(dang-meon)


 6 tane kuru mantar


2 tane havuç


2 tane kuru soğan


1 demet ıspanak


 


 


sosu için


 


soya sosu - 6 yemek kaşık


şeker - 1 yemek kaşık


susam yağı - 2 yemek kaşık


dövülmüş sarımsak


ince kıymış yeşil soğan


susam


 


 


 


japche 2



japche 3



japche 4



japche 5


 


 


 


japche 6



havuç- ince ince doğranıp, yağıda kavurun.


kuru soğan - yarımay şekilde doğranıp yağıda kavurun.


kuru mantar - suda bekletip yumuşatır. sonra ince doğranır.


    soyasosu, susam yağı, sarımsaği ekleyerek kavurur.


ıspanak - temizlenip tuzlu suda çok az haşlanır.(tencere kapağını kapatmadan)


suyunu iyice çıkardıktan sonra tuz, sarımsak, susam yağı ekleyerek harmanlayın.



japche 7



japche 8



 


 


makrnayı sıcak suda 30 dakkika beklettim.


sonra kaynar suda 5-6 dakkika haşladım.


hemen soğuk suya verdim ve suyunu çıkardım.


 









japche 9



büyük bir tencerede


yukarda yazılan sosu ekleyerek kaynatır.






japche 10



 


haşlanmış makarnayı sosa ekleyin.


2-3 dakkika karıştırın.


 






japche 11



 


makarna hazır olunca


sebzeler ileve edip hepsini iyice karıştırın.


 



japche 12



 


sıcakken servis yapın.








japche 13


 


 


afiyet olsun!!!




No comments:

Post a Comment