
Japçe
잡채
malzemeler
500 gr Kore makrna(dang-meon)
6 tane kuru mantar
2 tane havuç
2 tane kuru soğan
1 demet ıspanak
sosu için
soya sosu - 6 yemek kaşık
şeker - 1 yemek kaşık
susam yağı - 2 yemek kaşık
dövülmüş sarımsak
ince kıymış yeşil soğan
susam





havuç- ince ince doğranıp, yağıda kavurun.
kuru soğan - yarımay şekilde doğranıp yağıda kavurun.
kuru mantar - suda bekletip yumuşatır. sonra ince doğranır.
soyasosu, susam yağı, sarımsaği ekleyerek kavurur.
ıspanak - temizlenip tuzlu suda çok az haşlanır.(tencere kapağını kapatmadan)
suyunu iyice çıkardıktan sonra tuz, sarımsak, susam yağı ekleyerek harmanlayın.


makrnayı sıcak suda 30 dakkika beklettim.
sonra kaynar suda 5-6 dakkika haşladım.
hemen soğuk suya verdim ve suyunu çıkardım.

büyük bir tencerede
yukarda yazılan sosu ekleyerek kaynatır.

haşlanmış makarnayı sosa ekleyin.
2-3 dakkika karıştırın.

makarna hazır olunca
sebzeler ileve edip hepsini iyice karıştırın.

sıcakken servis yapın.

afiyet olsun!!!
No comments:
Post a Comment