Makarnalar - Pilavlar,
{[['']]}
5 Adet arpacık soğan
3 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
1 Adet domates
250 gr kuzu eti
1 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
Yeterince et suyu
Yarım demet dereotu
Tuz
Akasya Pilavı Tarifi:
Öncelikle pirinci tuzlu ve ılık suda yarım saat bekletin. Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın.Piştikten sonra suyunu bir kenarda bekletin.Margarini tencereye koyun. Eti ise küçük parçalar halinde kesin. Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin. Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin. Havucu rendeledikten sonra ilave edin. Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin. Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin.
Tuzunu ayarlayın. Ayırdığınız et suyunu ilave edin. Kaynayınca pirinci içine atın. Suyunu çekene dek pişirin. Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın.
Bu tarifi paylaşın :
No comments:
Post a Comment