Tuesday, May 6, 2014

KÖZLÜ PATLICAN ÇORBASI































MALZEMELER 


4-5 Adet Patlıcan

2 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Çorba Kaşığı Un

2 Su Bardağı Et Suyu veya tavuk suyu

1 Su Bardağı Süt

1 Adet Limon Suyu 



ÜZERİ İÇİN

Kızarmış patlıcan


2 yemek kşğ zeytinyağı

Kırmızıbiber

Kimyon

Tuz

Karabiber


























YAPILIŞI






Patlıcanlardan 1/2 sini ayırıp  yol yol soyup küp küp  doğrayın.Üzerine tuz ekerek bir süre bekletin.  Diğer patlıcanları üzerine bir kaç delik açın ve 200 derece ısıtılmış fırında veya ocağın üzerinde yumuşayıncaya kadar yada  Alüminyum folyoya sarıp közleyerek pişirin ( Közlenmiş olarak tercihimdir.Kendine has is kokusunu tatmak isterim.Öbür türlü patlıcanlar haşlanmış sayıyorum oda istediğim tadı bulamıyorum). Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencere içinde tereyağını ,çok az sıvı yağı eritin, içinde soğanları hafif pembeleştirin ve közlenmiş doğranmış patlıcanları ekleyip soteleyin. Daha sonra içine unu ilave edip bir kaç dakika daha unun kokusu gidene kadar çevirin.  Et /Tavuk suyunu  ve sütü tencereye ilave edin. 5-10 dak altı kısık pişirin. Bu karışımı mikser yardımı ile ezerek püre haline getirin  ,Acı suyunu bırakmış ve küp küp doğradığınız patlıcanları çok az bir yağda kızartın.Servis aşamasında  Üzerine kırmızı biber yakılmış  yağ ve kızartılmış patlıcanlarla servis yapın.Ohhhh tadına doyamayacaksın

AFİYET OLSUN






   





No comments:

Post a Comment