Bu haftaki ana yemeğimiz işte bu nefis şeydi. İlk defa yedim ama son olmayacak.
Sos için;125 gr tereyağ eritilir. 2 diş sarmısak rendelenir. 1,2 sotelenip ayrı yerde çırpılmış 1 kaşık hardal ve 100 gr krema eklenir. 1 er çay kaşığı köri, zerdeçal,kırmızıtozbiber,karabiber,kekik eklenir. Kısık ateşte kıvam bulana kadar pişirilir. İnmesine yakın limon kabuğu rendesi yarım limonsuyu , 1' er çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu ve maydanoz eklenir. Tuzu ilave edilip kapatılır.
1 kilo bonfile az sıvıyağ ve karabiberler ovulur. İyice kızdırılmış tavada arkalı önlü mühürlenir. 2 kurusoğan az sıvı yağ ilavesi ile Ocak'ta sotelenir. Soğanlar fırın tepsisinin dibine yayılır. Üzerine mühürlenmiş Et'ler dizilir. Tereyağ parçaları serpiştirilip. Üzeri folyoyla kapanır.yumuşayana kadar sıcak fırında pişirilir. Fırından alınca Et'ler jülyen dilimlenir. Tabağa alınıp üzerine sos dökülür. Biz tabağa almadan sosla buluşturduk böyle daha bir sos tadı yoğun ve güzeldi. Yanına patates tava çok yakışır.
No comments:
Post a Comment