MALZEMLER
Tart Hamuru
150 gr.yumuşak tereyağ
5 çorba kaşığı toz şeker
2 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı süt
1 vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un[yumuşak bir hamur olacak]
Bademli Harç
2,5 çay bardağı ince dövülmüş badem
2 yumurta
125 gr.yumuşak margarin
1 çay bardğı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Üzeri ve Arası için
1 çay bardağı file badem
6 tane büyük elma
3 yemek kaşığı esmer şeker
2 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı bal
YAPILIŞI
- Öncelikle tart hamuru malzemelerimizle pürüzsüz ve kulak memesi yumuşaklığınd bir hamur yoğurun.Sonrada hamuru buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın.
- Daha sonra iç harcı için,margarin ve şekeri mikserle iyice çırpın,çırparken içine sırayla önce yumurtaları,vanilyayı,bademi ve unu ekleyin.Bademli iç harcınız hazır.
- Elmalarınızı soyun ve ince ince dilimleyin.Sonrada geniş bir kapta esmer şeker ve tarçınla iyice karıştırın.
- 26 veya 28 cm.lik tart kalıbınızı hafifce yağlayın.Dinlenen tart hamurunuzu merdaneyle kalıbınızın boyuna göre açın ve elinizle iyice yerleştirin.Daha sonra üzerine elmalarınzın yarısını yerleştirin.Elmaların üzerinede hazırladığınız bademli harcı yayın ve iyice düzleyin.Bademli harcın üzerinede doğradığınız elmaları düzgünce dizin.Elamların üzerine file bademlerinizi serpin ve hazırladığınız turtayı 175 derece ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin.Pişmişliğini kürdan testi yaparak kontrol edin,kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
- Daha sonra pişen turtanızı,fırından çıkarın ve soğuduktan sonrada kalıptan çıkarın.Sonrada balınızı hafifce ısıtın ve yumurta fırçasıyla üzerine sürün.
- Turtamız hazır,keyifle servis edebilirsiniz..
- AFİYET OLSUN.
No comments:
Post a Comment